Bejelentkezés,
információ:
06-20-80-80-300

Mi változott a fogászatban 2020. május 4.-től?

Április 30.-án megjelent egy egészségügyi ellátásokat szabályzó Kormányrendelet „újranyitás az egészségügyben” céllal, amivel a sajtó is foglalkozott a napokban. Ennek célja, hogy általánosságban az egészségügy területén a korábban hozott szigorú korlátozásokat az egészségügy területén is több lépcsőben feloldja, mivel egy március 16.-i rendelet csak „életmentő” beavatkozásokat engedélyezett, aminek hatására országosan leálltak a kórházakban a műtétek, diagnosztika, és szakorvosi rendelések! Ahogy a híradásokban is hallottuk, kórházi osztályokat ürítettek ki, felkészülve a járvány tetőzésére. A most megjelent rendelet célja, hogy a nem életmentő beavatkozások, egészségügyi szolgáltatások rendjén változtasson úgy, hogy a bár nem életmentő, de halaszthatatlannak vélt szakorvosi vizsgálatok, és beavatkozások elvégzésre kerülhessenek.( pl. ultrahang vagy vérvétel ne csak életmentő helyzetben történhessen)

FOGÁSZAT SZEMPONTJÁBÓL UGYANÚGY TOVÁBBRA IS KORLÁTOZÁSOK ALÁ ESNEK A FORGÓESZKÖZ HASZNÁLATTAL JÁRÓ BEAVATKOZÁSOK – pl. fogtömés, fogkőleszedés, fogcsiszolások pl koronákhoz NEM VÉGEZHETŐK - mert ezek olyan beavatkozások, amikhez fúróeszközt kell használnunk, ami aerosol képződéssel jár.

Mivel az aerosol az, ami a vírus terheléssel kapcsolatban fokozott veszélyt jelent mind az egészségügyi személyzet, mind a következő páciens szempontjából, ezért a fogászaton eddig betartott rendelkezések nagy vonalakban továbbra is fennállnak.

Rendelőink bővített műszakokkal tart fogorvosi ügyeleti ellátást a sürgős, halaszthatatlan esetekre, mint pl.

  • fogfájás
  • feldagadt foggyulladás
  • baleseti sérülések, traumák
  • fájdalommal járó ínygyulladás

Telefonos bejelentkezés szükséges! 06-20-80-80-300 központi számunkon!

A jelenlegi rendelet viszont lehetővé teszi pl. a fogszabályzás aktiválások végzését, ezért fogszabályzási rendeléseinket újraszervezzük.

A pácienseink türelmét kérjük, mivel a fogszabályzási rendelések újraindításához ugyanazok a szigorú járványügyi szabályok vonatkoznak, mint az általános rendelésekre. pl. Egyszerre egy páciens tartózkodhat a rendelőben, óránként maximum 4 pácienst kezelhetünk, minden pácienst ki kell kérdeznünk a járványügyi veszélyeztetettségnek megfelelően, és minden páciens után fokozottabban fertőtleníteni kell a rendelőt.

A fogszabályzás rendelések újraindításával kapcsolatban hamarosan értesítjük pácienseinket!