Bejelentkezés,
információ:
06-20-80-80-300
06-24-483-213

Milyen fogszabályzási eljárások vannak?

Alapvetően két típusra oszthatjuk a fogszabályzókat :

  • Kivehető, vagy éjszakai
  • Rögzített, vagy fix :ezt a fogszabályzót a páciens nem tudja levenni

Mi az éjszakai, kivehető fogszabályzó? A kivehető készülékeket éjszaka, alvás közben használják a páciensek, ezek nem rögzítettek a fogakhoz.

  • Ez a fogszabályzó még vegyes fogazatnál - amikor vannak még tejfogak is- segít a fejlődő álkapocsnak és a benne fejlődő fogaknak a helyére kerülni.
  • A kivehető fogszabályzókat 1-1,5 évig hordják a kis páciensek, havonta szükséges a készüléket „ aktiválni”.

Mivel a kivehető fogszabályzás gyerekeket érint legtöbbször, ezért érdemes a gyereket már fogváltáskor évente elvinni a fogorvoshoz, hogy barátkozzanak a környezettel, és hogy a fogak torlódását időben lehessen kezelni. Szívesen látjuk a kis pácienseket akkor is, ha csak barátkozni szeretnének a fogorvosi rendelővel! Kérhetnek erre külön időpontot is!

Az aktiválás azt jelenti, hogy a fogszabályzóban lévő kis „huzalokat” a fogorvos folyamatosan, havonta állítja, meghúzza, hogy így „kényszerítse” a fogakat a megfelelő pozícióba.


A fix, rögzített fog szabályzó előnye, hogy a fog szabályzás folyamatos, a páciens nem tudja levenni. Így az eredmény is biztosított…Nem kell megijedni a viseléstől, mára már „divattá” vált…Ezt a fogszabályzási eljárást gyakran alkalmazzuk fiatal felnőtteknél is.

Bővebben olvashat a fix fogszabályzókról itt.

Ha kérdése van, jöjjön el ingyenes fogszabályzási konzultációnkra. Tel:06-20-80-80-300