Bejelentkezés,
információ:
06-20-80-80-300
06-24-483-213

Fogfehérítés

A fogak természetes fehérségét befolyásolhatják a különböző ételek, és italok amiket fogyasztunk- tea, kávé - ezek elszíneződést, foltosodást okozhatnak. A dohányzás következménye is lehet a fogak elsárgulása, elszíneződése. A korszerű fogfehérítő technikákkal a fo ak természetes fehérségét nyerheti vissza.

Kétféle megoldás létezik:

  • Fogorvosi rendelőben történő fogfehérítés nagy hatékonyságú fogfehérítő lámpával.

Rendelőnkben is ezt alkalmazzuk:

A fogfehérítést minden alkalommal megelőzi egy konzultáció, fogorvosi vizsgálat, és egy fogtisztítás, fogkövektől való megtisztítás.

A fogfehérítő anyagot feltesszük a páciens fogsorára és a fogfehérítő lámpával megvilágítjuk. Folyamatosan figyeljük a fogfehérítés során a folyamat eredményességét, újabb fehérítő réteget teszünk fel, majd újra világítás következik, amíg a kívánt eredményt el nem érjük.

A fehérítés után remineralizáló és fluridos kezelést végzünk, hogy a fogzománcot erősítsük.

A legújabb Európai Uniós szabályzások szerint csak a fogzománcot kímélő, alacsony peroxid tartalmú, vagy peroxid mentes fogfehérítő anyagokat szabad használni, a fogorvosi rendelőkben is!

Rendelőnkben az OxygenLINE professzionális fogfehérítő anyagokat használjuk. Ezek hatékonyak, de kíméletesek a fogakhoz, nem károsítják a fogzománcot!

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fogfehérítést mindig fogorvos vagy dentalhigienikus szakember felügyelje, mert a nem szakszerű anyagokkal és módon végzett fehérítéssel nagy kárt tehet a páciens a fogazatában és az ínyében.


  • Otthoni fogfehérítés, ami hosszabb folyamat, általában 7-14 napig kell minden nap a páciensnek otthon elvégeznie a szükséges kezelést. Ennek az eljárásnak az eredményességéhez szükséges a páciens maximális együttműködése.