Bejelentkezés,
információ:
06-20-80-80-300
06-24-483-213

Hány éves kortól és meddig lehet valakinek rögzített fogszabályzója? Felnőtteknek is?

A fix, rögzített fogszabályzó előnye, hogy a fogszabályzás folyamatos, a páciens nem tudja levenni. Így az eredmény is biztosított…Nem kell megijdeni a viseléstől, mára már „divattá” vált…

Rögzített fogszabályzók

  • A fix fogszabályzókat a maradó fogaknál lehet alkamazni. Így általában 12-13 éves kortól ajánlható, amikor a maradó fogak már kibújtak.

  • A fix vagy rögzített készülékeket a fogszakorvos rögzíti a fogakhoz, és így a fogszabályzás folyamatos. Ezt a fogszabályzót nem lehet levenni, a kezelés végéig kell viselni.

  • Általában 1-1,5 évig tart, mire a végleges eredmény elérhető. A kezelés alatt ennél a készüléknél is havonta szükséges felkeresni a kezelőorvost az aktiváláshoz*, a készülék állításához.

  • A fix készülékeknek többféle fajtája van, fém, porcelán, és vidámmá lehet tenni színes rögzítő gyűrűkkel is!

  • A porcelán fogszabályzó esztétikusabb, kevésbé feltűnő, mint a fém változata.

  • Ma már nem csak gyermekkorban, hanem fiatal felnőttként is sokan keresik fel rendelőnket. Felnőtt korban is lehetséges javítani fogszabályzással a fogak helyzetén.

    Ha kérdése van, jöjjön el ingyenes fogszabályzási konzultációnkra. Tel:06-20-80-80-300

*Az aktiválás azt jelenti, hogy a fogszabályzóban lévő kis „huzalokat” a fogorvos folyamatosan, havonta állítja,cseréli, meghúzza, hogy így „kényszerítse” a fogakat a megfelelő pozícióba.