Bejelentkezés,
információ:
06-20-80-80-300

Jó hír a fogszabályzásban! Egyes fogszabályzás kezelések elvégezhetők a járványidőszakban is!

Április 30.-án megjelent egy egészségügyi ellátásokat szabályzó Kormányrendelet „újranyitás az egészségügyben” céllal, amivel a sajtó is foglalkozott a napokban. Ennek célja, hogy általánosságban a korábban hozott szigorú korlátozásokat az egészségügy területén is több lépcsőben feloldja. Egy korábbi március 16.-án megjelent „veszélyhelyzet” rendelet csak „életmentő” beavatkozásokat engedélyezett, aminek hatására országosan leálltak a kórházakban a műtétek, diagnosztika, és szakorvosi rendelések!

Így álltak le a fogszabályzás rendelések is, ami miatt sok érdeklődő telefont kaptunk, hiszen legtöbbször gyerekek, fiatalok érintettek, és természetes, hogy ilyenkor a szülők aggódnak.

Szeretnénk eloszlatni az aggodalmakat, hogy bár most a leállással a másfél hónapos kieséssel a fogszabályzási folyamatok is megálltak, lelassultak, de az időszak nem volt olyan hosszú, hogy maradandó problémákat okozhasson.

Szerencsére a jelenlegi rendelet lehetővé teszi pl. a fogszabályzás aktiválások végzését, mivel ebben az esetben nincs szükség forgóeszköz használatra, fúrásra.

Ezért fogszabályzási rendeléseinket újraszervezzük, és bár új fogszabályzót nem tudunk egyelőre elkezdeni, de a meglévő pácienseink fogszabályzási aktiválását, esedékes kontrollját el tudjuk végezni. A pácienseink türelmét kérjük, mivel a fogszabályzási rendelések újraindításához ugyanazok a szigorú járványügyi szabályok vonatkoznak, mint az általános fogorvosi rendelésekre. Amire készülniük kell majd:

- Egyszerre egy páciens tartózkodhat a rendelőben, ezért szigorúan az előjegyzett időpontra jöjjenek

  • Jelenleg a rendelő előtt lehet várakozni, amíg valakit a rendelőben kezelünk
  • Gyermekekkel csak egy kísérő jöhet
  • A rendelőbe belépéskor kézfertőtlenítés szükséges
  • óránként maximum 4 pácienst kezelhetünk,
  • minden pácienst ki kell kérdeznünk a járványügyi veszélyeztetettségnek megfelelően,
  • és minden páciens után fokozottabban fertőtleníteni kell a rendelőt.
A fogszabályzás rendelések újraindításával kapcsolatban hamarosan értesítjük pácienseinket! Fogszabályzással kapcsolatban nem szükséges telefonálniuk, minden páciensünket értesítjük, telefonon egyeztetünk időpontot!