Bejelentkezés,
információ:
06-20-80-80-300

Altatásos fogászat: mit jelent? Kinek ajánljuk?

Nagyon sokan félnek, szoronganak a fogászati kezelések előtt, ezért évekig el sem mennek a fogorvoshoz. Különösen igaz ez a szájsebészeti beavatkozásokra, műtétekre.

Sokszor azonban ezek nem halogathatók tovább, mivel a műtétek elkerülése- pl. egy bölcsességfog kihúzásának halogatása- állandó fájdalmat okoz a páciensnek, és akár álkapocs izületi problémákat is okozhat.

Mi történik az „altatásos” fogászati kezelések során?

Az altatásos fogászati, szájsebészeti kezelést ne úgy képzeljük el, mint egy nagy műtétet, ahol „becsövezve” fekszik a páciens.

Rendelőnkben az un. éber szedációs eljárást alkalmazzuk . Ilyenkor a páciens intravénás injekcióban kap szorongást oldó gyógyszert, és így éber állapotban maradva el tudjuk végezni a szükséges fogászati beavatkozást anélkül, hogy a páciens félne, szorongana. Ugyanúgy alkalmazunk érzéstelenítést is, így a páciens fájdalmat nem érez.

A feszültség, illetve a félelemérzés megszűnik, de a beteg továbbra is képes szóbeli utasításokat megérteni és végrehajtani. A beavatkozást kellemesnek és ténylegesnél jóval rövidebbnek éli meg, van, hogy nem is emlékszik a beavatkozásra. A kezelés végén a páciens perceken belül visszanyeri tudatát.

Az kezelés során végi jelen van egy aneszteziológus orvos is, aki követi a páciens állapotát, és vigyáz, hogy minden rendben menjen!

Kiknek ajánljuk az „altatásos” fogászati vagy szájsebészeti kezelést?

Legtöbben azok a páciensek jönnek hozzánk, akik évek óta halogatják a szájsebészeti kezeléseket, foghúzásokat. Sokan még a gondolatától is félnek. Ez az eljárás teljesen biztonságos, a páciens a beavatkozás után saját lábán mehet haza. Ajánlott mindenestre egy kísérő, mert pl. autóvezetés nem ajánlott a szedáció után!

Hogyan lehet bejelentkezni az éber szedációs szájsebészeti kezelésekre?

Az altatásos műtéteket, foghúzásokat minden esetben megelőzi egy konzultáció, ahol a szájsebész személyesen megbeszéli a pácienssel a szükséges beavatkozást, műtétet, és a szedációval kapcsolatos kérdéseket. Ehhez szükség van egy panorama röntgenre, amit akár helyben is elkészítünk .

Bejelentkezés: 06-20-80-80-300 telefonszámon, vagy az alábbi űrlap segítségével: